Φόρμα ραντεβού

Πώς να διαλέξετε τον/την ακοολόγο- ακοοπροθετιστή σας;

Μία από τις πιο μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο υποψήφιος χρήστης ακουστικών βαρηκοΐας είναι η επιλογή του κατάλληλου ακοολόγου-ακοοπροθετιστή. Ακοολόγος ή ακοοπροθετιστής είναι ο ειδικός στην εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας. Είναι στην πραγματικότητα ο άνθρωπος με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή μετά τον ΩΡΛ σας. Είναι αυτός που θα πρέπει να μελετήσει αναλυτικά το πρόβλημά σας και να σας προτείνει τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Αυτό φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι για έναν λόγο: τα σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας λειτουργούν ως ένας μικρός ηλεκτρονικός υπολογιστής μέσα στο αυτί μας. Λαμβάνουν τους ήχους, τους επεξεργάζονται και τους στέλνουν ενισχυμένους και καθαρούς στο αυτί του βαρήκοου. Ο άνθρωπος που θα τα εφαρμόσει στον ασθενή θα πρέπει να έχει επαρκείς γνώσεις τόσο σε θέματα που σχετίζονται με τη βαρηκοΐα και τις δυσκολίες στην ακοή όσο και σε θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία των ακουστικών βαρηκοΐας. Παράλληλα, πρέπει να ερμηνεύσει σωστά τις πληροφορίες που θα αντλήσει στην πρώτη συνάντηση με τον ασθενή, ώστε να του προτείνει το κατάλληλο ακουστικό, αυτό που ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες του και θα τον βοηθήσει να ακούσει όσο το δυνατόν καλύτερα σε όσο το δυνατόν περισσότερα ηχητικά περιβάλλοντα.

Όταν αποφασίσουν να αναζητήσουν λύση σε ένα πρόβλημα βαρηκοΐας που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ρωτούν συγγενείς και φίλους. Άλλοι ψάχνουν στο διαδίκτυο ή ρωτούν τον γιατρό τους. Στην αρχή οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από τις απαντήσεις, η ορολογία είναι άγνωστη και οι επιλογές φαίνονται άπειρες και δύσκολο να αξιολογηθούν. Καθώς η βαρηκοΐα επηρεάζει μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις μας, η εύρεση του κατάλληλου ειδικού που θα σας βοηθήσει να την ξεπεράσετε είναι ενδεχομένως μία από τις πιο σημαντικές επιλογές που έχετε να κάνετε.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μια σειρά από απλές συμβουλές, τις οποίες καλό είναι να λάβετε υπ’ όψιν πριν απευθυνθείτε σε κάποιον ακοολόγο-ακοοπροθετιστή. Αν, λοιπόν, έχετε εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος πρόβλημα βαρηκοΐας, τα πράγματα που πρέπει να κάνετε με σειρά, προσοχή και ενδιαφέρον (για τον εαυτό σας ή τον δικό σας βαρήκοο) είναι τα εξής:

  1. Μην το κρατάτε μυστικό. Μιλήστε στην οικογένεια και σε φίλους καθώς μπορεί να έχουν ακούσει για ακοολόγους στην περιοχή σας. Οι επιχειρήσεις της περιοχής ξέρουν ότι η εικόνα τους επηρεάζεται από τους πελάτες τους και ότι έτσι εξασφαλίζουν περισσότερους.
  2. Μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της απώλειας ακοής που έχετε και ρωτήστε τον αν έχει κάποιον να σας προτείνει.
  3. Η τοποθεσία είναι το παν. Καθώς ο ακοολόγος είναι κάποιος τον οποίο θα βλέπετε συχνά, διαλέξτε κάποιον στην περιοχή σας και όχι σε άλλη πόλη.
  4. Σίγουρα σε αυτή την αναζήτηση το ίντερνετ μπορεί να σας βοηθήσει πολύ. Ακόμη και αν έχετε μια σύσταση από τον γιατρό σας, μια γνώμη ενός φίλου ή μια διαφήμιση που είδατε, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε τους πιθανούς ακοολόγους της περιοχής σας στο ίντερνετ. Μπορείτε να δείτε κριτικές που έχουν, να δείτε το ιστορικό τους, τις πιστοποιήσεις, τα πτυχία, τις σπουδές τους, πόσο καιρό λειτουργούν, τις απόψεις και τα σχόλια των πελατών τους.

Όλα αυτά μαζί θα σας δώσουν μια πιο καλή εικόνα για να προχωρήσετε στην επιλογή του κατάλληλου ακουστικού βαρηκοΐας, αφού θα έχετε (πρώτα) επιλέξει τον κατάλληλο ακοολόγο.

Η βαρηκοΐα είναι ένα πρόβλημα που πλέον αντιμετωπίζεται εύκολα και αποτελεσματικά. Όμως, για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να βρείτε ανθρώπους που θα εμπιστεύεστε, θα μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους τις δυσκολίες σας και να συνεργαστείτε μαζί τους, για να τις ξεπεράσετε και να ακούσετε όσο το δυνατόν καλύτερα σε όσο το δυνατόν περισσότερα ηχητικά περιβάλλοντα.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω αποτελούν συμβουλές για εσάς, αλλά και δεσμεύσεις για εμάς, τόσο όσον αφορά στην πρακτική μας όσο και όσον αφορά στις προδιαγραφές λειτουργίας μας. Στο Ear Lab θα βρείτε το καταρτισμένο προσωπικό που θα σας ακούσει με προσοχή, θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρει την καλύτερη (ως προς την τεχνολογία που έχει ενσωματωμένη, τις καθημερινές σας συνήθειες, αλλά και την τιμή) λύση και τελικά θα προχωρήσει σε μία εφαρμογή που θα διασφαλίσει την απόλυτη ικανοποίησή σας. Με λίγα λόγια, σε εμάς θα ακούσετε καλά!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *