Ιωάννινα

28ης Οκτωβρίου 13 (έναντι ΟΤΕ)

Αθήνα

Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης κατ' οίκον

Άνδρος

Νικολάου Εμπειρίκου 29 (Μικροβιολογικό Κέντρο Άνδρου)

6971986972

Καλέστε μας τώρα

Η επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας είναι μία σύνθετη διαδικασία, στην οποία το πρώτο κριτήριο πολλές φορές δεν πρέπει να είναι το ίδιο το ακουστικό, αλλά ο ακοολόγος, ο ειδικός δηλαδή που θα το εφαρμόσει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά σε προηγούμενο άρθρο μας που θα βρείτε εδώ.

Ποια όμως είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος βαρήκοος ή οι άνθρωποι που ζουν μαζί του, αν εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα ακοής; Παρακάτω προσπαθούμε να περιγράψουμε με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια την ιδανική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος που ζει στα Ιωάννινα ή στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αν εντοπίσει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ακοής.

Βήμα #1 – Απευθυνθείτε σε κάποιον ΩΡΛ

Στα Ιωάννινα έχουμε ένα σημαντικό αριθμό από άριστους γιατρούς ΩΡΛ τόσο ιδιώτες όσο και στο νοσοκομείο. Μπορείτε να τους βρείτε στο διαδίκτυο ή να μας καλέσετε για να σας προτείνουμε κάποιον. O ΩΡΛ είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη εκτίμηση του προβλήματός σας και θα σας προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη λύση. Αν η λύση που θα σας προτείνει ο γιατρός σας είναι η εφαρμογή ακουστικού βαρηκοΐας, τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα #2 – Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ακοολόγο

Αφού έχετε τη γνωμάτευση του γιατρού σας και το ακοόγραμμα στο οποίο θα φαίνεται η βαρηκοΐα σας το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε ένα κατάστημα ακουστικών βαρηκοΐας. Εκεί θα έρθετε σε επαφή με τον ακοολόγο σας, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του ακουστικού βαρηκοΐας. Τον άνθρωπο αυτόν θα πρέπει να τον εμπιστευθείτε και να του μιλήσετε ανοιχτά για το πρόβλημά σας. Αυτός, αφού καταγράψει τις πληροφορίες που θα του δώσετε, θα σας προτείνει το κατάλληλο ακουστικό για τη βαρηκοΐα σας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι απλές συσκευές, η ρύθμισή τους είναι απαιτητική και προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις από τον ειδικό που τα εφαρμόζει. Άρα, και εσείς θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε αυτό το βήμα, θα πρέπει να είστε αυστηροί στα κριτήρια που θα θέσετε για την επιλογή του ειδικού με τον οποίο θα συνεργαστείτε όλο το διάστημα κατά το οποίο θα φοράτε τα ακουστικά σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι απέναντί σας έχετε έναν καταρτισμένο επιστήμονα, ο οποίος θα σας βοηθήσει πραγματικά να λύσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην ακοή σας.

Μπορείτε να δείτε πού ακριβώς βρισκόμαστε στον παρακάτω χάρτη:

Βήμα #3 – Η επιλογή του ακουστικού βαρηκοΐας: τα 4 κριτήρια για την επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας

Σε συνεργασία με τον ακοολόγο σας θα διαλέξετε το ακουστικό βαρηκοΐας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Τα κριτήρια που θα λάβετε υπ’ όψιν είναι τα εξής:

Βήμα #4 – Η πρώτη δοκιμή

Η πρώτη δοκιμή είναι σημαντική. Με αυτήν ο ακοολόγος σας θα σας δείξει πώς μπορείτε να ακούσετε. Βέβαια, σε συνθήκες εργαστηρίου οι ηχητικές “προκλήσεις” είναι λίγες. Οι θόρυβοι είναι λίγοι και, άρα, είναι εύκολο να ακούσουμε αυτό που μας λένε ή την τηλεόραση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό η δοκιμή να γίνεται και σε περιβάλλον με περισσότερο θόρυβο (έξω στον δρόμο ή κάπου με φασαρία), για να δείτε πώς μπορεί το ακουστικό σας να ανταποκριθεί σε πιο απαιτητικά ηχητικά περιβάλλοντα.

Βήμα #5 – Η αγορά και εφαρμογή του ακουστικού βαρηκοΐας

Αν ακούσετε καλά στην πρώτη αυτή δοκιμή και αν κάνετε τις δοκιμές που αναφέρονται παραπάνω μαζί με τον ακοολόγο σας, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην αγορά του ακουστικού βαρηκοΐας. Όπως είπαμε παραπάνω στην επιλογή αυτή σημαντικό ρόλο θα παίξει η τιμή του ακουστικού βαρηκοΐας και οι ευκολίες που θα σας προσφέρει ο ακοολόγος σας. Μετά την πρώτη δοκιμή και αφού ολοκληρωθεί η παραγγελία θα χρειαστούν 3-5 μέρες μέχρι να έρθει το δικό σας ακουστικό βαρηκοΐας και να γίνει η πρώτη εφαρμογή.

Στην πραγματικότητα ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η διαδικασία της αγοράς ακουστικού βαρηκοΐας θα έχει ολοκληρωθεί. Αν ζείτε στα Ιωάννινα και κάνετε την αγορά από το Ear Lab, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε αγοράσει ένα άριστο ακουστικό βαρηκοΐας, στην καλύτερη δυνατή τιμή και γνωρίζετε ήδη τι μπορεί να σας προσφέρει και πώς να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητές του. Ουσιαστικά έχετε βάλει τις βάσεις για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση της ακοής σας. Ακολουθεί η διαδικασία προσαρμογής και σταδιακής αύξησης της έντασης του ακουστικού μέχρι να επιτευχθεί η κατάλληλη ένταση για τη βαρηκοΐα σας.

Όπως βλέπετε, η όλη διαδικασία προϋποθέτει μία επίσκεψη στον ΩΡΛ και άλλες δύο στον ακοολόγο σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *